Piekercursus in Limburg

PIEKERCURSUS VOLWASSENEN (18+) HASSELT

Wat en wie?

Dit is een training voor mensen die maar blijven nadenken over onaangename dingen die in het verleden gebeurd zijn. Of voor mensen die juist problemen bedenken die in de toekomst kunnen voorvallen. Zulk gepieker kan je leven beheersen en leiden tot meer stress. Je verliest dan de aandacht voor de dingen die je leven kleuren en je energie geven. Zo kan je in een vicieuze cirkel belanden.

Het is dus belangrijk gepieker op tijd aan te pakken! In deze training leer je onder meer anders om te gaan met stress en het niet je leven te laten bepalen.

Hoe?

De training is gebaseerd op gedragstherapeutische principes, waarvan de effectiviteit bewezen is. Ze werd ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam en de KU Leuven/PraxisP. Er wordt gewerkt in groepen van maximum 10 en minimum 5 deelnemers onder begeleiding van 2 trainsters.

Om te beginnen wordt een intakegesprek (van 50 minuten) gehouden in de weken voordat de training start. Mensen die lijden aan een angst- , depressieve – of andere stoornis, raden we om eerst een individuele therapie te volgen.

Wanneer?

Dinsdag  19/04/2016      19-21 uur   sessie 1

Dinsdag  26/04/2016      19-21 uur   sessie 2

Dinsdag  03/05/2016      19-21 uur   sessie 3

Dinsdag  17/05/2016      19-21 uur   sessie 4

Dinsdag  24/05/2016      19-21 uur   sessie 5

Dinsdag  31/05/2016     19-21 uur   sessie 6

Dinsdag   07/06/2016     19-21 uur   sessie 7

Waar?

De sessies gaan steeds door in FARESA, evidence – based psychologisch centrum, op de Boerenkrijgsingel 44.0.02, te Hasselt.

Aanmelden?

Aanmeldingen gebeuren telefonisch op het algemeen nummer van FARESA, 011/75.80.55.

Procedure?

Om na te gaan of de training geschikt is en om een goed zicht te kunnen krijgen op de individuele problematiek van elke deelnemer wordt een intakegesprek van 50 minuten ingepland. Daarna komt u op een aanmeldingslijst voor de groepstrainingen terecht. Bij een minimum van 5 deelnemers zal de groepstraining van start gaan. Indien er niet genoeg deelnemers voor de groepstraining zijn, wordt met u bekeken welke alternatieve wegen bewandeld kunnen worden (bv. individuele begeleiding). Na de groepstraining wordt u uitgenodigd voor een terugkoppelingsgesprek waarbij er ruimte is voor feedback.

Kostprijs?

De kostprijs voor de volledige training bedraagt € 315, exclusief het intakegesprek en terugkoppelingsgesprek. De kostprijs van het intakegesprek en het terugkoppelingsgesprek bedraagt € 55 per sessie.

Meer informatie?

Voor bijkomende informatie, kunt u best contact opnemen met Annemarie Van Engeland, annemarie.vanengeland@faresa.be.

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s