cursussen

Vanaf 2009 zullen in verschillende Vlaamse provincies cursussen rond Anders Omgaan Met Depressieve Klachten. Deze cursussen worden georganiseerd in samenwerking met enkele mutualiteiten.

Wie kan baat hebben bij deze cursussen? Mensen die op dit moment last hebben van depressieve klachten, of daar in het verleden met te kampen hadden. Ook familieleden kunnen in deze cursus heel wat relevante informatie opsteken.

De cursus bevat 5 sessies van 2 uur. Het aantal deelnemers kan variëren tussen 15 en 50 deelnemers. Tijdens de cursus worden u ook een aantal tips aangereikt. We gaan er ook van uit dat je thuis ook heel wat dingen kunt inoefenen. Ook tijdens de cursus kun je een aantal oefeningen aanleren.

Professor Rudi De Raedt van de Universiteit Gent en professor Filip Raes van de Katholieke Universiteit Leuven ondersteunen het inhoudelijke aspect en doen ook onderzoek naar de effecten van deze cursussen

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Informatie over cursussen

Een Reactie op “cursussen

  1. jcallens

    De cursus ‘je kan anders’ is geïnspireerd op inzichten uit de cognitieve gedragstherapie rond de behandeling van depressie en op het werk van Jim White over psychoeducatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s